Terugblik Rijsbergse Vliegerdagen 2018 

De 10e editie van de Rijsbergse Vliegerdagen kan zeer zeker geslaagd genoemd worden. Zowel op zaterdag als zondag waren er perfecte weersomstandigheden. Droog, zon en een goede wind, 3 tot 4 Bft.
Vanaf vroeg in de morgen was de lucht gevuld met erg veel vliegers, we konden genieten van een kleurrijk schouwspel. Vliegers in alle soorten en maten, zowel oude bekende als nieuwe creaties waren te zien in het "Rijsbergs luchtruim". 

Op het demonstratieveld  werd weer van alles uitgelegd over de vliegers. Ook was er een wedstrijd de "altitude run" die voor het eerst gehouden werd in Rijsbergen. De vliegeraars staan op één rij naast elkaar, laten gelijk hun vlieger in de lucht en degene die na 30 seconden het hoogst in de lucht staat heeft gewonnen. Voor deze wedstrijd worden zelfs speciale vliegers gebouwd ! Na een spannend gevecht konden Keith Boxall (uk), Bob Cruikshanks (uk) en Dick Toonen (nl) als winnaars gehuldigd worden.
En natuurlijk was Boris, de "vliegerende" hond ook weer aanwezig. Boris komt uit zuid limburg en had zijn baasjes Peter en Cisca Theunissen ook meegebracht. Boris heeft als hobby vliegeren, hij houdt het klosje met zijn bek vast en gaat dan vrolijk met de vlieger lopen. Dit is gekomen doordat Peter een keer het klosje met lijn liet vallen en Boris het terug bracht naar zijn baasje, compleet met vlieger aan de lijn!
Uiteraard waren er om 13.00 uur en 15.00 uur de snoep en knuffeldroppings, dit mag niet ontbreken op de Rijsbergse Vliegerdagen.
Vanwege ons 10 jarig bestaan was er op de zaterdagmiddag een optreden van de Muziekkunstenaar, wat iedereen fantastisch vond. Zoals Arthur van Poppel (de muziekkunstenaar) zelf zei, ik hou van techniek, ik kan een beetje zingen en ik ben een beetje gek !
Kortom volop sfeer op het terras.         
Samen vliegeren                               De Muziekkunstenaar                        Chris Wilser (dl)

Op vrijdag 17 Augustus kwamen de deelnemers aan, in totaal 325. Uit alle windstreken kwamen ze.
Dit jaar weer de nodige nationaliteiten op het veld namelijk 9 verschillende landen, te weten : Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Maleisië, India en Italië.

Al van ver waren de vliegers te zien dit mede door het feit dat we een ontheffing voor de hoogte hadden. Een vergunning om tot 300 meter hoogte te gaan. En daar werd erg goed gebruik van gemaakt.
Natuurlijk werk ook "de muur" van vliegers weer gedemonstreerd, en liet Cees Kuppens ons weer genieten van zijn schitterende luchtfoto's die hij vanuit een vlieger maakt. Team air4ce, een vaste waarde tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen. Ook de historische vliegers van Jan Borsboom waren weer te zien in de expositie tent.
Ook maakte de Phenix vliegers (ontworpen en gemaakt door Karl Longbottom) hun debuut in Rijsbergen. Maar liefst 5 stuks, 1 uit engeland (Bob Cruikshanks), 1 uit nederland (Rene Baremans), 1 uit Frankrijk (Patrick L'Higuinen) en 2 uit duitsland (Dirk und Sonja Kruger, Katja und Markus Flender).
De snoep en knuffeldropping door Victor Rinia was ook dit jaar weer één van de populairste onderdelen bij de kinderen.

 

    

Jürgen van Almelo (dl)                                                     Renate de Jager achter de naaimachine   


In de workshop voor de kinderen werden meer dan 400 vliegertjes gebouwd !! De workshop die dit jaar gesponserd werd door witte breda.
Na het bouwen konden ze gelijk hun vlieger uitproberen op het kindervliegerveld, en daarna nog even de springkussens, het schmincken of ,de kleintjes, de zandbak bezoeken.

Het terras was aangekleed met onder andere "de boerderij" van Jürgen van Almelo, Het "bos"van Chris Wilser. Vlaggen, windattributen en nog veel en veel meer. 

Ook kwamen er op zaterdagmiddag nog een paar lieftallige heksen aanwaaien in Rijsbergen, immers bij de ingang was een parkeerplaats voor heksen ! Ze hadden een volle pot met snoepjes meegebracht voor de kinderen. Vanwege de vliegers vlogen ze niet over het veld maar maakte ze een wandeling.

 

    

 Breda City pipes and drums                                              De Muziekkunstenaar 

 

Op de zaterdagavond natuurlijk het nachtvliegeren. Voorafgaande was er een van optreden van Feniks Taiko japanse drums , en de De Vrije Zwaaiers uit Sint Lenaarts (belgie). 
Om 21.00 uur opende de Burgemeester van de gemeente Zundert, Mevr Poppe-de Looff het nachtvliegeren.
Uiteraard startte het nachtvliegeren met de lampionnenoptocht voor de kinderen, meer dan 200 kinderen hadden een lampion gekregen van de rijsbergse vliegerdagen en liepen het hele vliegerveld over.
Daarna was het de beurt aan de deelnemers, met een nachtvliegershow die er weer geweldig uit zag. De wind zat even niet mee, maar dankzij de inzet van de deelnemers werd het een mooie nachtvliegershow.

De Rijsbergse Vliegerdagen 2018 werden op zondag 19 augustus om 17.00 uur afgesloten. 
We mogen zeggen dat de 10e editie van de Rijsbergse Vliegerdagen bijzonder succesvol was, een geweldig deelnemersveld, veel publiek. Kortom volop plezier voor Jong en Oud.

     
 Japanse drums Taikidoki's                                               Japanse drums Taikidoki's Deelnemers Rijsbergse Vliegerdagen                           Volg onderstaande links voor meer foto's/film of kijk op onze dia show onderaan deze pagina.

Omroep Brabant 

Bn de Stem video

Sbs 6 Uitzending begint bij 18.40

Festivaltv Holland

Taiki Productions

 Rijsbergendigitaal.nl
 

                                 Om 16.30 uur op zondag , natuurlijk de prijsuitreiking.
Het publiek had zeer talrijk gestemd voor de publieksprijs en dit was het resultaat :

 

Winnaar Publieksprijs 2018


    
1e Publieksprijs 2018 : Yvonne van Veen uit Radewijk (Nederland).
      
2e Publieksprijs 2018                                                     3e Publieksprijs 2018
Rob de Peffer uit Heusden (Nederland0).                          
Hans Backes uit Heinsberg (Duitsland).


Winnaar Nachtvliegerprijs 2018

 

1e Prijs nachtvliegeren 2018 : Cees Kuppens uit Eibergen (Nederland).Winnaar Originaliteitsprijs 2018Originaliteitsprijs 2018  Hans Meulendijks uit Boxtel (Nederland).
(Deze prijs was ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan)Winnaars Altitude Run 2018


Keith Boxall (uk), Bob Cruikshanks(uk), Dick Toonen (nl)


Mooiste Foto 

We hadden voor het publiek een fotowedstrijd uitgeschreven.
Er werd gevraagd om tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen 2018 foto's te maken en deze bij ons in te leveren. Dit jaar is de foto prijs gewonnen door 

Nicole Franken  Proficiat !!Winnaar Foto prijs 2018 !

                        


 

Foto’s Rijsbergse Vliegerdagen 2018

Klik op onderstaande foto om de dia show te starten.  (Met dank aan Clara Frijters, Peter Heayns en Barry de Vooght)
 Agenda
Zaterdag 24 augustus 2019 
Melle (Dl)   Drachenfest Melle 
Zondag 25 augustus 2019 
Ede (Nl)   Vliegerfeest Ede 
Zondag 25 augustus 2019 
Melle (Dl)   Drachenfest Melle 
Vrijdag 13 september 2019 
Otterndorf (Dl)   Drachenfest Otterndorf 
Zaterdag 14 september 2019 
Otterndorf (Dl)   Drachenfest Otterndorf 
Zondag 15 september 2019 
Otterndorf (Dl)   Drachenfest Otterndorf 
Zaterdag 21 september 2019 
Attendorn (Dl)   Drachenfest Attendorn 
Zondag 22 september 2019 
Attendorn (Dl)   Drachenfest Attendorn 
Zaterdag 28 september 2019 
Denekamp (nl)   Vliegerfeest Dinkelland 
Zaterdag 28 september 2019 
Scheveningen (nl)   Vliegerfestival Scheveningen 
Meer