Terugblik Rijsbergse Vliegerdagen 2014
 

De zesde editie van de Rijsbergse Vliegerdagen had last van het slechte weer, met name de regen. Op zaterdag was het nog eeen redelijke dag maar de zondag viel letterlijk en figuurlijk in het water. Ondanks dit was de sfeer op het veld prima en konden we toch genieten van een kleurrijk schouwspel in de lucht. Vliegers in alle soorten en maten waren weer te zien in het "Rijsbergs luchtruim". 
Meer dan 70000 vierkante meter weiland stond ons ter beschikking, inclusief een grote parkeerplaats en een fietsenstalling. De organisatie en een team van 23 vrijwilligers stonden er klaar voor en zoals bleek de deelnemers ook.

Op vrijdag 15 Augustus kwamen de deelnemers aan, in totaal 340. Uit alle windstreken kwamen ze.
Dat de Rijsbergse Vliegerdagen op zaterdagmorgen om 10.00 uur begonnen waren hoefde niet aangekondigd te worden, want de vliegers waren al van grote afstand te zien. Het demonstratie veld was bijzonder goed gevuld, onder anderen met een demonstratie van de North East Kite Fliers, Wan wan vliegers, Rokkaku vechtvliegeren en de geschiedenis van de vlieger.
Ook hadden we dit jaar een tentoonstelling van Kitepassion.nl, De North East Kite Flyers uit Blyth (Sunderland) hadden hun air gallery bij en Jan Borsboom had zijn historische vliegers weer tentoongesteld.

Het publiek wist ook dit jaar de Rijsbergse Vliegerdagen te vinden. De kinderen konden weer hun eigen vlieger bouwen in onze Rabo Bank Zuidelijke Baronie workshops en natuurlijk waren er weer de snoepdroppings en de knuffeldropping.  Helaas kon het candelighten van de luchtballonnen niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden.
Op zaterdagavond het nachtvliegeren. Om 20.30 uur opende onze wethouder Mevr de Hoon-Veelenturf, van de gemeente Zundert, het nachtvliegeren, daarna ging de lampionnenoptocht van start, met meer dan 150 kinderen, begeleid door Feniks Taiko (japanse drums). Daarna was het de beurt aan de deelnemers met een geweldige nachtvliegershow, getuige van het vele applaus.


              


                            
(Foto's Pierre Luijten)Volg onderstaande links voor meer foto's of kijk op onze dia show onderaan deze pagina.

Twentse Vliegervrienden 

Erwinnet.nl 

Flyer Martijn

 

                                 
Zowel op Zaterdag als Zondag was er een druk programma, op zondagmiddag was er om 16.00 uur de prijsuitreiking , na de prijsuitreiking was er een ballonnenwedstrijd voor de kinderen, meer dan 100 ballonnen gingen de lucht in en dat was de afsluiting van de zesde Rijsbergse Vliegerdagen 2014.

Hieronder volgt de uitslag van de Publiekspijs :

 

Winnaar Publieksprijs 2014

 
    
1e Publieksprijs 2014 : Familie Odekerke (duitsland))


        
2e Publieksprijs 2014 : Meik Wohlrath (duitsland)


 

3e Publieksprijs 2014 : Jan Claes (belgie)Winnaar Nekf Award 2014Winnaar Nekf award 2014

 Peter Heayns (blauw shirt) secretary nekf (Engeland) ,de winnaars: organisatie Rijsbergse Vliegerdagen.
(voor het eerst in de geschiedenis van de nekf gaat de prijs niet naar een vlieger)


 

Winnaar Nachtvliegerprijs 2014


 

1e Prijs nachtvliegeren 2014 : Andre ter Pelle en Eva Osterbrink


Filmverslag van Ros tv gemeente ZundertFilmverslag record (50x) drumboxen gemaakt door Graham Lockwood.Mooiste Foto 

We hadden voor het publiek een fotowedstrijd uitgeschreven.
Er werd gevraagd om tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen 2014 foto's te maken en deze bij ons in te leveren. Dit jaar is de foto prijs gewonnen door Mevrouw J van den Nieuwenhuijzen - van Praat uit Oosternout (nb).
Proficiat !.
Winnaar Foto prijs 2014 !


                           
Ballonnenwedstrijd    


Ook dit was er op zondagmiddag voor de kinderen een ballonnenwedstrijd. Om 16.00 uur gingen er meer dan 100 ballonnen de lucht in
Vorig jaar was de ballon van de winnaar geland in de buurt van Hannover (duisland), dit jaar bleven de ballonnen, vanwege het slechte weer,  heel wat dichter bij huis.
De ballonwedstrijd  van 2014 is gewonnen door Mart Veraart uit Rijsbergen, zijn ballon was geland in Breda-noord.  Proficiat en de prijs, een mooie vlieger, is inmiddels thuis bezorgd !

Ook volgend jaar is er op zondagmiddag een ballonnenwedstrijd, zorg dat je er weer bij bent in 2015 ! 


 

Foto’s Rijsbergse Vliegerdagen 2014

Klik op de eerste foto om door de foto’s te bladeren of de dia show te starten.
Met dank aan : Pierre Luijten, Peter Heayns, Barry de Vooght en Erwin Martens (www.erwinnet.nl).

 


 


Warning: fopen(http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/110826022914236531809/albumid/6053001740075976481?alt=rss&hl=en_US): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 198

Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 204
XML error: Not well-formed (invalid token) at line 1