Terugblik Rijsbergse Vliegerdagen 2013


 

Het eerste lustrum van de Rijsbergse Vliegerdagen zorgde weer voor een kleurrijk schouwspel in de lucht. Vliegers in alle soorten en maten waren weer te zien in het "Rijsbergs luchtruim".  Het weer was perfect, droog, zonnig en vooral er was volop wind !
Meer dan 70000 vierkante meter weiland stond ons ter beschikking, inclusief een grote parkeerplaats en een fietsenstalling. De organisatie en een team van 23 vrijwilligers stonden er klaar voor en zoals bleek de deelnemers ook.

Op vrijdag 16 Augustus kwamen de deelnemers aan, in totaal 260. Uit alle windstreken kwamen ze.
Dat de Rijsbergse Vliegerdagen op zaterdagmorgen om 10.00 uur begonnen waren hoefde niet aangekondigd te worden, want de vliegers waren al van grote afstand te zien. Het demonstratie veld was bijzonder goed gevuld, onder anderen met een demonstratie van de North East Kite Fliers, de Tricksparty, Rokkaku vechtvliegeren en de geschiedenis van de vlieger.
Ook hadden we dit jaar een tentoonstelling van Jan Grutterink en Ruud Kugel, ze hadden schitterende japanse vliegers tentoongesteld. De North East Kite Flyers uit Blyth (Sunderland) hadden hun air gallery bij en Jan Borsboom had zijn "old timer" vliegers weer tentoongesteld.

Het publiek wist ook dit jaar de Rijsbergse Vliegerdagen te vinden. De kinderen konden weer hun eigen vlieger bouwen in onze Rabo Bank Zuidelijke Baronie workshops en natuurlijk waren er weer de snoepdroppings en de knuffeldropping.
Op zaterdagavond het nachtvliegeren. Om 20.30 uur opende onze wethouder Dhr P Utens, van de gemeente Zundert, het nachtvliegeren, daarna ging de lampionnenoptocht van start, met meer dan 150 kinderen, vooraf gegaan door pretband D'aops. Daarna was het de beurt aan de deelnemers met een geweldige nachtvliegershow, getuige van het vele applaus.


              


                            
(Foto's Pierre Luijten)


Volg onderstaande links voor meer foto's of kijk op onze dia show onderaan deze pagina.

Twentse Vliegervrienden                      Bert Maetens 

Erwinnet.nl                                                    Tricksparty 

Henri Matthijssen                                      Flyer Martijn

                                   
Zowel op Zaterdag als Zondag was er een druk programma, op zondägmiddag was er om 15.30 uur de prijsuitreiking welke werd gedaan door wethouder Mevr M. de Hoon-Veelenturf, na de prijsuitreiking was er een ballonnenwedstrijd voor de kinderen, meer dan 100 ballonnen gingen de lucht in en dat was de afsluiting van het lustrum van de Rijsbergse Vliegerdagen 2013.

Hieronder volgt de uitslag van de Publiekspijs :


 
 

Winnaar Publieksprijs 2013
 

    
1e Publieksprijs 2013 : Alles Flieger (Duitsland)


        
2e Publieksprijs 2013 : Graham Lockwood (Engeland)


 

3e Publieksprijs 2013 : Eva Osterbrink (Duitsland)Winnaar Nekf Award 2013Winnaar Nekf award 2013
Links Peter Heayns secretary nekf (Engeland) , rechts de winnaar Jan Grutterink (Nederland).


 

Winnaar Nachtvliegerprijs 2013


 

1e Prijs nachtvliegeren 2013 : Kiters United naar een idee van Dick Toonen (Nederland)

(Dick heeft de beker in Rijsbergen gelaten omdat kiters united uit een groep bestond van 30 diverse vliegeraars, de organsatie neemt de beker ieder weer mee naar de Rijsbergse Vliegerdagen, om deze daar tentoontestellen.)
  Uitzending Rostv Zundert

  Josh Mitcheson 18 aug.
(Video gemaakt door Barry de Vooght)
  Graham Lockwood
(Video gemaakt door Barry de Vooght)
  Josh Mitcheson 17 aug.
(Video gemaakt door Barry de Vooght)Mooiste Foto 

We hadden voor het publiek een fotowedstrijd uitgeschreven.
Er werd gevraagd om tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen 2013 foto's te maken en deze bij ons in te leveren. Dit jaar is de foto prijs gewonnen door Peter Kools uit Schijf.
Winnaar Foto prijs 2013 : Peter Kools uit Schijf.


                           
Ballonnenwedstrijd    


Dit jaar was er op zondagmiddag voor de kinderen en ballonnenwedstrijd. Om 15.30 uur gingen er meer dan 100 ballonnen de lucht in
Op 1 november was de sluitingsdatum, alle terug gestuurde kaartjes  zijn nauwkeurig nagekeken, en de winnaar van de ballonnenwedstrijd 2013 is Viggo Dewildt uit Breda.
Zijn ballon was geland in Walsrode, Duitsland, dat ligt ten noorden van Hannover. De ballon had maar liefst 395 km afgelegd.
De prijs, een mooie vlieger, is inmiddels bezorgd. Proficiat !

Ook volgend jaar is er op zondagmiddag een ballonnenwedstrijd, zorg dat je er weer bij bent in 2014 !  Rubens Agaatsz

 


 

Foto’s Rijsbergse Vliegerdagen 2013

Klik op de eerste foto om door de foto’s te bladeren of de dia show te starten.
Met dank aan : Pierre Luijten, Peter Heayns, Barry de Vooght en Erwin Martens (www.erwinnet.nl).
 
       
 


Warning: fopen(http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/110826022914236531809/albumid/5914210849588567297?alt=rss&hl=en_US): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 198

Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 204
XML error: Not well-formed (invalid token) at line 1