Terugblik Rijsbergse Vliegerdagen 2012

De vierde editie van de Rijsbergse Vliegerdagen werd gekenmerkt door extreem warm weer, desondanks wisten de toeschouwers toch de weg naar de vliegervelden te vinden.
Vooral op zaterdagavond was het enorm druk. Op 18 en 19 Augustus 2012 hebben we kunnen genieten van veel vliegers in de lucht aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen. Meer dan 70000 vierkante meter weiland stond ons ter beschikking, inclusief een grote parkeerplaats en een fietsenstalling. De organisatie en een team van 30 vrijwilligers stonden er klaar voor en zoals bleek de deelnemers ook.

Op vrijdag 17 Augustus kwamen de deelnemers aan, 96 teams wat garant stond voor 283 deelnemers. een record !
Het waren de warmste rijsbergse vliegerdagen sinds de oprichting, met op zondag een recordhoogte van 43,2 graden op de vliegervelden. De deelnemers lieten zicht niet kennen en vele vliegers stonden in de lucht. Het demoveld was prima gevuld, met oa de geschiedenis van de vlieger en een primeur namelijk Rokkaku vechtvliegeren, waarbij er serieus gestreden werd voor de eer.
Ook hadden we dit jaar een tentoonstelling van Jan Grutterink en Ruud Kugel, ze hadden schitterende japanse vliegers tentoongesteld. De North East Kite Flyers uit Blyth (Sunderland) hadden hun air gallery bij en Jan Borsboom had zijn "old timer" vliegers weer tentoongesteld.

Ook het publiek wist de Rijsbergse Vliegerdagen te vinden. De kinderen konden weer hun eigen vlieger bouwen in onze Rabo Bank workshops en natuurlijk waren er weer de snoepdroppings en dit jaar ook de knuffeldropping.
Op zaterdagavond het nachtvliegeren. Om 20.30 uur opende onze wethouder van sportzaken van de gemeente Zundert, Mevrouw M. de Hoon-Veelenturf het nachtvliegeren, met het aftellen voor de lampionnenoptocht, met meer dan 172 kinderen, vooraf gegaan door de stichting Boerendag rijsbergen die in brabantse klederdracht de lampionnenoptocht begeleidde. Daarna was het de beurt aan de deelnemers met een geweldige nachtvliegershow, getuige van het vele applaus. 
 DigitalVideoProducts (met dank aan Dré Frijters)
 Volg onderstaande links voor meer foto's :

Pierre Luijten
Henri Matthijssen
Twentse Vliegervrienden
Erwinnet.nl
Vliegerluchtfoto.nl
True colors (ivo van olmen)
Herman Plattje
Steven de Vries

 
                  


 

Winnaar Publieksprijs 2012

  1. Herman Plattje, Westerhaar, Nederland, Team Twentsevliegervrienden.
  2. Peter Heyans, Blyth North thumberland, Engeland, Team North East Kite Flyers.
  3. Ben Morsch, Huizen, Nederland, Team Tako Kichi.         
1e Publieksprijs 2012 : Herman Plattje        2e Publieksprijs 2012 : North East Kiteflyers (Engeland)


 

  3e Publieksprijs 2012 : Ben Morsch 

Winnaar Nachtvliegerprijs 2012

  1. Marcel Dings, Hoensbroek, Nederland, Vliegerclub Oirsbeek

 
 

   1e Prijs nachtvliegeren 2012 : Marcel DingsMooiste Foto 

We hadden voor het publiek een fotowedstrijd uitgeschreven.
Er werd gevraagd om tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen foto's te maken en deze bij ons in te leveren. Dit jaar is de foto prijs gewonnen door Jonathan van de Broeke uit Vlissingen.

Dit is de winnende foto :

 

  Op de foto Team-4-fun (de/nl/ch) en Team Air-4-ce (nl).


Foto’s Rijsbergse Vliegerdagen 2012

Druk op de pijltjes toetsen om door de foto’s te bladeren.
Met dank aan : Pierre Luijten, Peter Heyans, Cees Kuppens en Erwin Martens (www.erwinnet.nl).
 
 
     


Warning: fopen(http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/110826022914236531809/albumid/5809573110479745745?alt=rss&hl=en_US): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 198

Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 204
XML error: Not well-formed (invalid token) at line 1