Terugblik Rijsbergse Vliegerdagen 2011 

De derde editie van de Rijsbergse Vliegerdagen hebben de voorgaande uitvoeringen overtroffen. Op 20 en 21 Augustus 2011 hebben we kunnen genieten van veel vliegers in de lucht aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen. Meer dan 70000 vierkante meter weiland stond ons ter beschikking, inclusief een grote parkeerplaats en een fietsenstalling. De organisatie en een team van 30 vrijwilligers stonden er klaar voor en zoals bleek de deelnemers ook.

Op vrijdag 19 Augustus stond het grote veld al snel vol met deelnemers. Meer dan 91 teams en in totaal 236 deelnemers konden we noteren. De weersvoorspellingen waren nog slecht 2 dagen voor aanvang, alleen maar regen, maar tijdens het weekend was het droog en warm. De wind had soms een beetje beter kunnen zijn maar desondanks hebben we kunnen genieten van veel vliegers in de lucht en diverse demonstraties.
Nieuw dit jaar was de geschiedenis van de vlieger, als het ware een reis door de tijd, vlieger replica's uit de 1e en 2e wereldoorlog waren te zien, met uitleg van waarom en hoe is deze vlieger gebouwd. Jan van Leeuwen (www.kitepassion.nl) was de grote animator achter deze demonstratie, ook volgend jaar maken we weer een reis door de tijd.

 
 
  Een reis door de tijd (de geschiedenis van de vlieger)


Ook het publiek wist de Rijsbergse Vliegerdagen in te vinden. Tijdens het nachtvliegeren was het windstil, de deelnemers hadden een alternatief programma samengesteld zodat het talrijke publiek nog kon genieten van een mooie nachtvlieger show.


Op deze terugblik vindt u een selectie van de foto's en diverse links van andere vliegerteams waar foto's staan van de Rijsbergse Vliegerdagen.
Ook reacties van de pers vindt u hier.

Bn de stem
Twentse Vliegervrienden
Omroep brabant
Dunks.nl

Internetbode
Erwinnet
Henri Matthijssen
Team-4-fun.de

Jonathan van den Broeke
Drachenfreunde Trier
Drachenfreunde Ruhrwind
Vliegerluchtfoto

Wil Braakman
Drachenfreunde Ruhrwind (video)

Ook kunt u een kijkje nemen in ons gastenboek.

 


   Rostv zundert (lokale omroep gemeente zundert)


 
 
  Met dank aan Wil Braakman

Winnaar Publieksprijs 2011


  1. Victor Rinia , Loenen aan de Vecht, Nederland
  2. Dick Toonen, Doetinchem, Team Vlusch,Nederland
  3. Andre ter Pelle, Rheine, Team Wuschelkopp, Duitsland

 

 1e Publieksprijs 2011 : Victor Rinia

 

  2e Publieksprijs 2011 : Dick Toonen


 
  3e Publieksprijs 2011 : Andre ter Pelle 

 

Winnaar Nachtvliegerprijs 2011

    

  1. Team-4-fun, Revolution team uit Duitsland/Zwitserland/Nederland.

 
    1e Nachtvliegerprijs : Team-4-fun.de (Duitsland/Zwitserland)
 

Mooiste Foto   

We hadden voor het publiek een fotowedstrijd uitgeschreven.
Er werd gevraagd om tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen foto's te maken en deze bij ons in te leveren. Dit jaar is de foto prijs gewonnen door :

Clemens en Marja Kokckx uit Baarlo. Proficiat !!

 Foto’s Rijsbergse Vliegerdagen 2011

Druk op de pijltjes toetsen om door de foto’s te bladeren.
Met dank aan : Dhr. Cees van Raaij (http://cjminternational.jalbum.net/), Adrie Hartman en Erwin Martens (www.erwinnet.nl).
 

     


 


Warning: fopen(http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/110826022914236531809/albumid/5809572324800250289?alt=rss&hl=en_US): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 198

Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 204
XML error: Not well-formed (invalid token) at line 1