Terugblik Rijsbergse Vliegerdagen 2009


 

De eerste Rijsbergse Vliegerdagen werden gehouden op 22 en 23 Augustus 2009. De velden waren gelegen aan de Huisakkerstraat 2, en aan de Tiggeltsestraat te Rijsbergen. Het was voor het organiserende team, de sky-pirates, een groot vraagteken hoe het zou uitpakken. Zouden er genoeg deelnemers zijn, waren er sponsoren te vinden, hoeveel vrijwilligers zouden we moeten hebben, en heel belangrijk zou de wind ons niet in de steek laten !!

Het antwoord op al deze vragen werd ons op 22 en 23 augustus gegeven. Het aantal deelnemers, was overweldigend, uit alle windstreken kwamen ze naar Rijsbergen, Nederland, Belgie, Duitsland en Zwitserland. Ook de sponsoren hadden ons niet in de steek gelaten, zodat we ook de financiën rond konden krijgen. De vrijwilligers vonden het geweldig om bij de Rijsbergse Vliegerdagen aanwezig te zijn, en hebben allen toegezegd volgend jaar terug te komen.

Op vrijdag 21 Augustus kwamen de eerste deelnemers al aan. Caravan, kamper of tent werden opgezet en het was wachten op het komende weekend. Tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen konden we 155 deelnemers noteren. Het weer liet ons niet in de steek, een heerlijk zonnetje en op zaterdag een variabele windkracht 2 , dat kon beter maar we hadden wind. Op zondag was de wind gunstiger, zuid west 3. Al snel stond de lucht vol met de meest mooie vliegers.
Ook het publiek liet ons niet in de steek, zowel op zaterdag en zondag was er volop belangstelling. Zondag was de drukste dag. Dankzij de lokale media was er erg veel belangstelling voor de eerste Rijsbergse Vliegerdagen, hieronder enkele links waar u diverse artikelen kunt vinden van de pers en de deelnemers.

Vliegerwereld
Holland on air
Bn de stem

http://picasaweb.google.com/WesterhaarDigitaal.nl
http://flyermartijn.mijnalbums.nl
http://www.youtube.com/watch?v=56UxT-SN-4M
         

Ook kunt u een kijkje nemen in ons gastenboek of daar een berichtje achterlaten.
Winnaar Publieksprijs 2009

De bezoekers konden op zondag hun stem uitbrengen op de meest mooie vlieger die ze gezien hadden tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen.
Na het tellen van de stemmen kwam de volgende uitslag tevoorschijn, dit zijn de eerste 3 :


1. Piet Schriers, Vlissingen (Zeeuwsevliegervrienden)
2. Kevin, Bakel (de Maisduikers)
3. Ivo van Olmen, Oostende (True Colors)


  
   1e Publieks prijs 2009, Piet Schriers (zeeuwse vliegervrienden)   


 

Mooiste Foto  

We hadden voor het publiek een fotowedstrijd uitgeschreven.
Er werd gevraagd om tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen foto's te maken en deze bij ons in te leveren. Degene die de mooiste foto gemaakt heeft ontvangt hiervoor een vlieger als prijs.

De winnaar van 2009 is Ward Maaswinkel :
      

Foto’s Rijsbergse Vliegerdagen 2009

Druk op de pijltjes toetsen om door de foto’s te bladeren

 
   


Warning: fopen(http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/110826022914236531809/albumid/5809574696058809985?alt=rss&hl=en_US): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 198

Warning: feof() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vh4539/2/rijsbergsevliegerdagen.nl/includescripts.php on line 204
XML error: Not well-formed (invalid token) at line 1