Informatie deelnemers


Op 17 en 18 augustus 2019 vind de 11e editie plaats van de Rijsbergse Vliegerdagen. (Jaarlijks het 3e weekend van augustus).
U kunt zich via deze site aanmelden. Zie  aanmelden deelnemers. Wij plaatsen u dan op de deelnemerslijst.

Als u zich heeft aangemeld via Rijsbergsevliegerdagen.nl houdt dit in dat er op zaterdag en zondag een lunchpakket voor u is. Bij aankomst graag even bij de info stand melden, daar krijgt u een envelop met alle informatie betreffende de Rijsbergse Vliegerdagen, alsmede een leuke verrassing! Op vrijdagavond staat er om 20.00 uur een welkomstdrankje voor u klaar in de grote tent. De rest van de avond zijn al onze consumptieprijzen 1 euro voor de deelnemers.

Op het terras staat een friteswagen, ijskraam en is de winkel aanwezig van Daan Knol, vliegertijd.nl.Algemeen

Als u wilt overnachten met tent/kamper of caravan is dat geen probleem. Vanaf vrijdag 16 augustus 2019 zijn de velden om 10.00 uur ter beschikking tot uiterlijk maandag 19 augustus 2019, 12.00 uur. Overnachting,stroom en water is gratis, tevens zijn voldoende mobiele toiletten geplaatst. Er is een watertappunt bij het terras achter de Ehbo/friteskraam.
Bij aankomst het verzoek om goed aan te sluiten, zodat we met z'n allen op het terrein kunnen staan. Er worden geen plaatsen op het veld vrij gehouden iedereen dient aan te sluiten. Wil je graag naast iemand staan dan wacht je op het eerste veld op elkaar, en rij dan gezamenlijk naar het aanmeldpunt.
De auto achter de caravan/tent plaatsen aub.

Wij verwijzen u nog naar ons Veld Reglement, dit staat onder Info deelnemers/Reglement !

We hebben een demoveld waar we op zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur demonstraties willen geven met uitleg aan het publiek. Bij deze een oproep aan al onze deelnemers, als je iets wilt laten zien, of je denkt dat is leuk om aan het publiek te tonen geef je dan op bij de organisatie. Het zou heel leuk zijn als we dit demoveld, net als voorgaande jaren, de hele dag kunnen vullen met onderdelen van onze vliegersport. Je kunt je opgeven via ons emailadres of tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen.

Bij aankomst op vrijdag gelieve de aanwijzingen van de organistie op te volgen, de ingang van de wei staat aangegeven met een bord "ingang deelnemers". Als je de stokbeemd uit komt, links af, tegenover de 2e boerderij (Familie Machielsen) links af de wei in . Dit om te voorkomen dat het lokale verkeer op de weg (Tiggeltsestraat) hinder ondervindt !
Publieksprijs

Op zaterdag van 10.00 - 20.00 uur worden er foto's gemaakt van alles wat met vliegeren te maken heeft en op de velden aanwezig is. Deze foto's worden zondag bij de info stand op het prikbord gehangen. Wij vragen de bezoekers van de Rijsbergse Vliegerdagen om op zondag tussen 10.00 en 13.30 uur bij de info stand hun stem uit te brengen op één van deze foto's.

De eerste 3 deelnemers ontvangen een beker. De uitslag wordt zondag om 16.30 uur bekend gemaakt.
Degene die op nummer 1 eindigt, kan zich de winnaar van de Publieksprijs Rijsbergse Vliegerdagen 2019 noemen. Onder het publiek dat hun stem uitgebracht heeft zal een mooie prijs worden verloot.     

    
Prijs Nachtvliegeren

Tijdens het nachtvliegeren op zaterdag van 20.00 tot 00.00 uur, worden er onder het publiek stembriefjes uitgedeeld waarop zij hun keuze kenbaar kunnen maken wat de mooiste nachtvlieger was. De winnaar ontvangt eveneens een beker die uitgereikt zal worden op zondag om 16.30 uur.
Nachtvliegeren

Voorafgaande aan het nachtvliegeren is er om 21.00 uur een Lampionnen optocht. De kinderen krijgen van de Rijsbergse Vliegerdagen gratis een lampion. Om 21.00 uur zal een vertegenwoordiger van de gemeente Zundert het startsein geven voor het nachtvliegeren.
We willen heel graag een nachtvliegershow opzetten en vragen daarvoor vriendelijk jullie medewerking, op vrijdagavond, tijdens het welkomstdrankje, kun je je aanmelden. We hebben dan nader overleg.


Locatie

De Rijsbergse Vliegerdagen worden gehouden in de weilanden van de Familie Machielsen, Tiggeltsestraat 13 te 4891zp Rijsbergen. We hebben de beschikking over meer dan 70.000 vierkante meter weiland. Plus een extra veld als parkeerplaats voor bezoekers. Aanrijdroute is via de stokbeemd (volg de borden).

Route :

Vanuit Breda komende vanaf de A16, neem de afslag Rijsbergen en volg de borden Rijsbergen. In Rijsbergen aangekomen rij door het dorp, buiten het dorp, neem je de eerste straat rechts, de Stokbeemd. Einde straat links af, Tiggeltsestraat, na 300 meter aan de linkerkant is de ingang van het vliegerterrein.

Vanuit Antwerpen, neem ter hoogte van Meer de afslag Zundert, volg in Zundert de borden Rijsbergen. Na +/- 3 km (1 km na Tuincentrum de Bosrand) ga links af, de Stokbeemd. Einde straat links af, Tiggeltsestraat, na 300 meter aan de linkerkant is de ingang van het vliegerterrein.Of volg de borden Rijsbergse Vliegerdagen     

Gps Coördinaten : 51.30.29.07 N - 4.41.03.58 O     
Indeling Vliegervelden :
Het programma vindt u op deze website bij met menu Programma.

Wij wensen iedereen veel vlieger plezier toe tijdens de 11e Rijsbergse Vliegerdagen. Voorgaande jaren was het geweldig wat jullie hebben laten zien, want een vlieger evenement wordt tot een succes gemaakt door de deelnemers. En daarvoor danken wij jullie hartelijk !!!!

Tot ziens op 17 en 18 augustus 2019 !

 

 Agenda
Vrijdag 19 juli 2019 
Schillig (dl)   Drachenfest Schillig 
Zaterdag 20 juli 2019 
Keel (ierland)   Int Kitefestival Mayo 
Zaterdag 20 juli 2019 
Schillig (dl)   Drachenfest Schillig 
Zaterdag 20 juli 2019 
Henstedt Ulzburg (dl)   Drachenfest Henstedt Ulzburg 
Zondag 21 juli 2019 
Keel (ierland)   Int Kitefestival Mayo 
Zondag 21 juli 2019 
Schillig (dl)   Drachenfest Schillig 
Zondag 21 juli 2019 
Henstedt Ulzburg (dl)   Drachenfest Henstedt Ulzburg 
Zaterdag 27 juli 2019 
Denekamp (Nl)   Vliegerfestival bij de ijskuip 
Zondag 28 juli 2019 
Denekamp (nl)   Vliegerfestival bij de ijskuip 
Vrijdag 9 augustus 2019 
St Peter Ordning (Dl)   Drachenfest St Peter Ordning 
Meer